Aflându-se în situația de a căuta un Centru unde doi din cei trei copii ai familiei să poată veni după terminarea cursurilor, d-na P. a batut la noi la poartă la recomandarea școlii. Vizibil marcată de griji, dânsa ne-a prezentat drama prin care trece împreună cu copiii.

Soțul pensionat medical (boală de inimă, hipertensiune arterială, tulburare organică de personalitate) este sursa care generează instabilitatea emoțională din cadrul familiei. Mama și copiii sunt traumatizați psihic trăind într-o atmosfera generatoare de mari frustrări. Consumul de alcool suprapus tulburării de personalitate conduce la accese de agresivitate din partea tatălui, îndreptate asupra copiilor și mamei lor. Astfel, d-na P. a trebuit să lucreze numai două ore pe zi, restul timpului dedicându-l supravegherii copiilor. Noi am inclus cei doi copii școlari în proiectul Școala este Super 1, sprijinind-o să lucreze fără grija copiilor  în timpul zilei, pentru a face față nevoilor familiei.

Pentru că sunt afectați de certurile dintre părinți, cei doi copii au deseori stări de emotivitate, tristețe, au reacții impulsive, necontrolate și sunt predispuși la stări depresive. Ei au găsit însă la  “Casa Florian” o oază de liniște, înțelegere, suport afectiv, ajutor eficient și un mediu educativ care le-a favorizat  obținerea unor  bune rezultate școlare.