S. a fost abandonată de mama sa la vârsta de trei ani și a fost crescută de tată și de bunicii paterni. Bunicii au încurajat-o să învețe, însă tatăl său, violent și alcoolic, a împiedicat-o să mai meargă la școală din clasa a treia. Copila a trebuit să rămână acasă pentru a ajuta, cu slabele ei puteri, la  muncile gospodăriei rurale. Din cauza vieții foarte chinuite, a plecat de acasă la numai 14 ani și s-a căsătorit cu prietenul său mai vârstnic. Curând a născut doi copii și, împreună cu aceștia, a locuit timp de cațiva ani cu soțul, căzut și el pradă alcoolului. Supuși abuzurilor fizice și verbale ale acestuia, femeia și copiii au fost nevoiți să trăiască într-o stare de permanentă teroare. Din fericire, S. a reușit să se smulgă de lângă el și s-a îndreptat spre capitală, căutând sprijin pentru ea și copii, la mama care a abandonat-o în copilărie.

Astfel, cei trei au ajuns să locuiască într-una din camerele apartamentului mamei, iar S. a încercat din răsputeri să își găsească ceva de muncă. Firește, nu a reușit decât să presteze munci necalificate, cel mai adesea la negru, care nu i-au putut asigura un venit suficient pentru îngrijirea copiilor și plata contribuției la cheltuielile casei, motiv pentru nenumarate neînțelegeri cu surorile sale care locuiau și ele în același apartament.

Am fost foarte impresionați de povestea tristă a acestei familii, pe care ne-a recomandat-o directoarea grădiniței fetiței lui S. Am căutat-o imediat pe mamă și i-am inclus pe copii în proiectele noastre. La scurt timp după aceea, S. ne-a cerut să o ajutăm și pe ea prin participarea  în proiectul nostru de reintegrare școlară, astfel încât la terminarea școlii să poată dobândi o calificare și să le ofere copiilor o viață mai bună.

Pentru cei doi copii și tânăra lor mamă care au suferit nu doar din cauza sărăciei, ci și din cauza nenumăratelor traume din trecut, posibilitatea de a beneficia de-a lungul a mai mulți ani de zile de sprijin psihologic, pedagogic și material, a însemnat o adevărată schimbare de destin. Cu lacrimi în ochi, S. ne-a mărturisit că nimeni nu a ajutat-o atât de mult, în întreaga sa viață, ca fundația noastră.