Proiect derulat de Fundația JOYO cu sprijinul Consiliului General al Municipiului București prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București

Consiliul General al Municipiului București a aprobat acordul de asociere între Fundația JOYO și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București în vederea implementării proiectului “Școala e de partea ta!” prin Hotărârea nr. 216.2013 pentru finanțarea proiectului.

“Școala e de partea ta!” se va derula pe parcursul a 18 luni și își propune să contribuie la prevenirea fenomenului de abandon școlar în rândul elevilor din școlile generale din București, prin implicarea societății civile și a autorităților locale în abordarea problemelor socio-educative legate de abandonul școlar.

Pe toată perioada derulării proiectului vor avea loc workshop-uri destinate unui număr de 1000 de elevi, în cadrul cărora se va discuta pe tema cauzelor și consecințelor abandonului școlar și se vor prezenta modalități de prevenire a abandonului școlar.

Reprezentanții DGASMB și Fundației JOYO vor avea întâlniri de lucru periodice cu profesori și consilieri școlari din unitățile de învățământ implicate în proiect. Un număr de 200 de elevii în risc de abandon școlar de la școlile implicate în campanie, vor participa la o tabară de vară cu caracter socio-educativ organizată de Fundația JOYO.