”Școala e de partea ta!” este un proiect de prevenire a abandonului școlar care se implementează de către Fundația JOYO în școli cu rată ridicată de abandon școlar de pe raza municipiului Bucureşti, în parteneriat cu: Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

În intervalul Ianuarie – Iunie 2013 reprezentanții Fundației JOYO au fost prezenți în 8 școli gimnaziale, realizând workshop-uri specifice în 38 clase, interacționând cu 667 elevi şi cu 89 de  profesori pe tema abandonului școlar.

Copiii au avut posibilitatea de a asculta relatarea experiențelor personale ale copiilor reintegrați şcolar de Fundația JOYO, legate de propriul abandon şcolar şi consecințele acestuia, să creioneze  “portrete” tipice ale copiilor care abandonează şcoala, au fost implicați în jocurile de rol ce au pus în discuție situații concrete în care pot cere ajutor (dacă se află în risc de abandon) sau pot oferi ajutor (celor care sunt în situații de risc de abandon). În luna iulie, 100 de elevi proveniți din familii cu probleme socio-economice, vor participa la o tabără educativă cu scopul prevenirii abandonului școlar.