Expediție în Carpați – Sarmisegetuza

Acest proiect cu desfașurare anuală este organizat de Palatul Național al Copiilor, Ministerul Justiției  și Fundația JOYO. La aceste expediții, copiii noștri participă alături de alte grupuri de copii și tineri de la Palatul Național al Copiilor, Palatul Copiilor din Cugir și câteva Centre de Reeducare Minori. Obiectivele proiectului sunt stimularea integrării sociale a tinerilor afectați de delincvență juvenilă, dobândirea de noi cunoștințe și experiențe educative și prevenirea atitudinilor și tendințelor antisociale. În  2009, cea de-a șaptea ediție a proiectului s-a desfășurat în localitatea Luncile Prigoanei din județul Alba.

„Permis pentru viitor!”

Parteneriat pentru viitorul copiilor spijiniți de Fundația JOYO

ECDL România, Fundația ECDL România, Fundația JOYO și Liceul Teoretic ”Ion Barbu” au pus bazele proiectului Permis pentru viitor! care are ca scop dezvoltarea abilităților copiilor defavorizați care să le permită acestora utilizarea calculatorului în mod eficient și productiv, în vederea facilitării procesului de învațare și, ulterior, adaptarea lor socio-profesională.

În cadrul proiectului, 7 copii din familii defavorizate susținute de Fundația JOYO participă la cursul de pregatire pentru obținerea gratuită a certificării ECDL Start (recunoscută internațional). Cursurile sunt realizate de trainerul voluntar doamna profesor Adriana-Luminita Bendovschi de la Liceul Teoretic ”Ion Barbu” cu suportul ECDL ROMÂNIA S.A. și se vor derula în perioada noiembrie 2012 – iulie 2013.

“Hands On 4 Joyo – Astăzi este ziua mea!”

Proiectul, inițiat de compania Hands on Education și realizat în colaborare cu Fundația noastră, urmărește stimularea dezvoltării afective și morale a copiilor care frecventează Casa Florian prin organizarea unor petreceri lunare tematice dedicate sărbatoririi zilelor de naștere ale copiilor. Petrecerile cuprind jocuri, concursuri, ateliere creative, cântec și dans, constituind astfel o ocazie deosebită de educație prin joc și de deprindere a comportamentului pro-social.

Cu ocazia Crăciunului, Hands on Education a pregătit și a daruit copiilor din proiect, cadouri minunate, de care copii s-au bucurat foarte mult.

Programul „Mai aproape”

Programul urmărește educarea copiilor și tinerilor beneficiari ai fundației, în spiritul valorilor morale de bază ale comunității, prin ajutorarea persoanelor vârstnice din vecinatate, după măsura și posibilitățile lor. Prin acțiuni de voluntariat, mai ales în timpul sezonului rece sau prin oferirea de felicitări sau mici obiecte decorative realizate chiar de ei în atelierul de creație al fundației, copiii noștri și-au câștigat respectul și prețuirea vecinilor seniori. Ei participă și la evenimente publice dedicate persoanelor vârstnice, prezentând spectacole de dans, muzica și poezie.

„Construim viitorul”

Proiectul a urmărit implicarea copiilor și tinerilor noștri, beneficiari ai serviciilor centrului de zi al Fundației, în activități de voluntariat destinate familiilor defavorizate și, implicit, dezvoltarea spiritului civic, responsabilității și a deprinderii de a munci pentru comunitate. Cele mai importante activități din cadrul acestui proiect au fost realizate 2008, prin colaborarea cu Asociația “Habitat for Humanity”, copiii noștri contribuind la constructia unor locuințe sociale în localitatea Oarja, lângă Pitești.

„Mame singure”

Prin acest proiect, mamele singure ale copiilor care frecventează Casa Florian, au primit consiliere și sprijin în vederea depășirii dificultăților materiale și psihologice cu care s-au confruntat.

Mamele aflate în imposibilitatea de a mai asigura plata întreținerii sau utilităților casei, ca și asigurarea hranei sau a bunurilor de strictă necesitate pentru copiii lor minori au fost ajutate, în așa fel încât situațiile de risc de destrămare a familiei au fost eliminate.

“Scoala este super!(2)”

Proiectul urmărește reintegrarea școlară și educarea socio-morală a unor copii și adolescenți care au abandonat deja școala de doi sau mai multi ani, timp în care, fără un real sprijin familial, ei au cunoscut “beneficiile” unei libertăţi primejdioase.

Ca alternativă la viaţa petrecută prea mult pe stradă, Centrul de Zi “Casa Florian” ofera copiilor şi tinerilor reintegrați școlar un program riguros şi atractiv într-un mediu socio-educativ securizant, cu scopul finalizării studiilor şcolare şi pregătirii pentru o viaţă independentă.

“Copii uitati”

Dat fiind că în familiile defavorizate există un risc crescut de abandon familial, mai ales în cazul copiilor nou născuți, fundația face eforturi să prevină acest fenomen prin acordarea sprijinului necesar  (consiliere, lapte praf, hăinuțe, pampers, etc.).

Un alt obiectiv al acestui proiect este asigurarea unei educații corespunzatoare copiilor preșcolari, frați sau surori ai copiilor care frecventează centrul nostru social de zi, prin înscrierea lor la grădiniță și plata costurilor lunare ale acesteia.