După 10 ani de activitate, vineri 14 septembrie 2012, Fundația JOYO a aniversat un deceniu de muncă și dăruire, menit să schimbe în bine viața unor copii și tineri mai puțin norocoși. Evenimentul aniversar de la Palatul Copiilor s-a bucurat de oaspeți de seamă, între care Excelența Sa Ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim, Excelența Sa Ambasadorul Elveției, Jean Hubert-Lebet, Președintele Foerderkreis der Fundația JOYO Germania, Walter Höcker, Președintele Foerderverein JOYO Elveția, Barbara Tönz și multe alte personalități.

În discursul de deschidere a evenimentului, Adriana Constantinescu,Vicepreședinte şi Director Executiv al Fundaţiei JOYO a declarat:

Aș vrea să spun doar câteva cuvinte despre un drum de 10 ani pe care l-am parcurs aici în România de la zero, sprijinind copii mai puțin norocoși, copii cu care soarta a fost de multe ori nedreaptă, dar cărora, de cele mai multe ori, am reușit să le schimbăm în bine cursul vieții.

Orice copil are dreptul la o viață normală, care să-i dea posibilitatea să-și valorifice potențialul, astfel încât să devină o persoană capabilă să ducă un trai decent și să fie un membru activ al societății.

De aceea, de un deceniu, noi cei de la Fundația JOYO facem lucruri normale, necesare și la prima vedere atât de simple, adică le oferim acestor copii ceea ce părinții lor aflați în situații extrem de dificile nu reușesc să le ofere.

Pe scurt, noi îi ajutăm acum pentru ca mai târziu să se poată ajuta singuri și să-i poată ajuta la rândul lor pe ceilalți. Toată activitatea socială și educativă a Fundației JOYO și a Centrului Social de Zi “Casa Florian” este de fapt o “investiție” în viitorul acestor copii.”

P provine dintr-o familie cu 5 copii. Tatăl a decedat când ea avea doar 12 ani, iar mama s-a recăsătorit. După moartea tatălui, mama a abandonat-o într-un orfelinat. P. a stat 3 ani la orfelinat pana mama ei a reprimit-o acasă. În acest timp P. s-a schimbat mult. S-a transformat într-un copil fără speranţă, a abandonat şcoala pentru a avea grijă de fraţii ei vitregi mai mici.

Când a venit la Fundaţia JOYO nu mai credea în oameni, acumulase multe frustrări şi credea că viaţa înseamnă doar necazuri şi nereuşite. Atenţia, înţelegerea şi sprijinul primit în Centrul de Zi “Casa Florian” al fundaţiei i-au dat încredere în sine şi curaj pentru un nou început. A fost reînscrisă la şcoală şi ajutată să termine 8 clase. Fundaţia Joyo i-a asigurat un curs de calificare de manichiură-pedichiură şi a sprijinit-o să își găsească un loc de muncă.

În prezent, P. lucrează si este capabilă să se întreţină singură. În plus, zi de zi, ea trebuia sa facă faţă relaţiilor tensionate din familia ei. Fundatia JOYO a sprijinit-o să iși schimbe viața atunci când totul părea să fie sumbru. Din când în când, P. revine să îi viziteze pe oamenii care i-au fost alături și care o încurajează în continuare să își continue studiile și să meargă la liceu.

P. este doar unul din cei 3350 de beneficiari sprijiniți de Fundația JOYO.

Fundația JOYO mulțumeste tuturor finanțatorilor, partenerilor, sponsorilor, voluntarilor și mai ales echipei dedicate pentru toate realizările minunate din acești 10 ani.

Proiectele Fundației JOYO au ca scop: menținerea copiilor în familiile lor, în grădinițe și în școli, îmbunătățirea calității vieții, obținerea unei meserii și dezvoltarea abilitătilor necesare, care să le permită să ducă un trai independent și decent.”