Vineri, 7 noiembrie 2014, 42 de copii aflați în risc de abandon școlar, din proiectul “Școala e de partea ta!” au beneficiat de o excursie la obiective turistice din județul Buzău. Copiii au avut posibilitatea de a vizita Mănăstirea Ciolanu, Tabara de Sculptură Măgura și Vulcanii Noroioși.

Ei au pus multe întrebări fiind foarte interesați și impresionați de peisajul spectaculos și straniu de la Vulcanii Noroioși. Tabara de Sculptură Măgura, cu cele 256 de lucrări cioplite în piatră, expuse în aer liber în jurul Mănăstirii Ciolanu le-a dat copiilor impresia că sunt niște pitici în țara lui Gulliver.

Această excursie este una dintre activitățile extrașcolare planificate în cadrul proiectului de prevenire a abandonului școlar ”Școala e de partea ta!”, pe care Fundația JOYO îl derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și este finanțat de Consiliul General al Municipiului București prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.