ADRIANA C. , vicepreședinte, director executiv al Fundației JOYO- licențe în sociologie, psihologie și pedagogie socială; master în management organizațional și resurse umane; experiența de  peste 26 de ani în domeniul social.

VICTORIA C. , director program intern, psiholog și pedagog social- licențe în sociologie, psihologie și pedagogie socială; experiență de 25 de ani în domeniul social.

CRISTIANA P. , director administrativ si psiholog- licență în psihologie; master în psihologie clinică  și consiliere psihologică.

DUMITRIȚA N. , coord. asistenta sociala- licență în asistenta sociala; master în asistență socială.

HARIETA G. ,  asistent social- licență în asistență socială; master în devianță socială, criminalitate și intervenție socială.

ALINA G. , asistent social- licență în asistență socială; master în consiliere în asistență socială.

GEORGIANA N. , asistent social.

ALEXANDRA R. , pedagog social.

MARIA L. , pedagog social.

LILIANA G. , profesor.

MIHAELA G. , pedagog social

RODICA D. , profesor.

VOCI DIN ECHIPA

ADRIANA C. , psiholog si director executiv al fundației:

“În timpul verii anului 2001, am însoțit un grup de oameni interesați în asistența socială să viziteze mai multe orfelinate și ONG-uri din București. În grupul acesta s-a aflat și Rita Ebbecke – co-fondatoare a organizației noastre. Ne-am apropiat imediat:  două persoane din țări diferite, dar cu o perspectivă similară asupra nevoilor comunității.

Ca o concluzie a călătoriei sale în România, Rita m-a întrebat dacă aș fi interesată în constituirea unei asociații independente, bazată pe voluntariat, împreună cu ea,  în regiunea Bucureștiului, pentru a ajuta pe cei defavorizați în orice fel posibil. Rita a planificat ca după întoarcerea sa acasă, să strângă bani de la prietenii săi, dar mai întâi a lăsat aici toți cei 500 SF pe care îi mai avea la ea. În ce mă privește, aveam în urmă zece ani de muncă socială și îmi era foarte clar că educația preventivă este singura cale pentru a salva copiii defavorizați din capcana mizeriei și săraciei. Aceasta m-a făcut să accept pe loc propunerea sa.

În prima perioadă, nu am pus încă în practică ideea unui proiect social privat. Am început, pur și simplu, prin a răspunde celor mai presante nevoi ale oamenilor. Am cumpărat alimente, încălțăminte și îmbrăcăminte pentru cele mai sarace familii din comunitatea locală, apoi am început să îi ajut pe copii la teme. În condițiile oferite însă de locuințele lor, cel mai adesea nu se putea face aproape nimic pentru pregătirea lor scolară. În consecință, m-am lămurit curând că în toate aceste cazuri, se impunea o susținere bine organizată și de durată a copiilor și familiilor lor, pentru ca efectele acesteia să conducă într-adevăr, la o bună dezvoltare a lor.

Pentru a servi ideea acestei susțineri temeinice și durabile a copiilor și tinerilor defavorizați din București, familia Ebbecke a pus bazele fundației JOYO, cu ajutorul autorităților publice romînești. Inițiativa fundației s-a dezvoltat, pas cu pas, devenind un proiect social multilateral, astfel că în ultimii 6 ani, am fost capabili să oferim ajutor de durată copiilor și adolescenților defavorizați, prin susținerea pregătirii lor școlare, prin  scoaterea lor de pe stradă și reintegrarea în sistemul de învățământ, prin îmbunătățirea stării lor de igienă și sănătate și prin asigurarea pregătirii lor pentru viața profesională. Părinții multora dintre copiii și tinerii aflați în grija noastră au fost și ei susținuți moral și financiar, educați și responsabilizați în așa fel încât să poată să-și îndeplinească atribuțiile parentale.

Datorită idealurilor și compasiunii sponsorilor noștri din Elveția și Germania, dar și a conștiinței sociale a colaboratorilor și suporterilor noștri români, a fost posibilă construcția și funcționarea Casei Florian – Centrul nostru de Zi în care copiii pot să învețe, să se joace, să creeze, să muncească și să se pregatească pentru o profesie.

Echipa noastră este profund recunoscătoare tuturor celor care sprijină cauza fundației noastre. Prin bunavoința și eforturile lor și prin străduința noastră, multe vieți au fost atinse și schimbate în bine.

Eu cred din toată inima că sărăcia nu e o destinație corectă pentru nici unul din copiii de pe lumea aceasta. Prin urmare, sunt întotdeauna foarte fericită atunci cînd reușim să-i ajutăm pe copiii și tinerii noștri să ducă o viață de familie normală, să învețe și să se dezvolte armonios , pregătindu-se astfel pentru un viitor mai bun.

VICTORIA C. ,  psiholog si director de program:

„De când îmi pot aduce aminte, am iubit copiii. Am început să lucrez în domeniul protecției copilului cu 16 ani în urmă, deși nu aveam încă o diplomă în domeniu. Munca de protecție a copilului a fost foarte atractivă pentru mine: m-am simțit ca persoana potrivită la locul potrivit. Mi-am continuat  studiile prin urmarea cursurilor școlii de pedagogie socială și apoi, mânată de dorința de a-i înțelege mai bine pe copii, am absolvit și Facultatea de Psihologie.

Împreună cu echipa fundației noastre, îmi doresc să realizez lucruri minunate pentru acești copii și tineri, să ofer tuturor celor din jurul meu o părticică din sufletul meu.“