Copiii de la Fundația JOYO din București au participat la concursul de desen pe tema „Prietenie“, organizat de Ambasada Republicii Federale Germania și Romfilatelia cu prilejul aniversării a 20 de ani de la încheierea Tratatului româno-german privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa. Câstigătoarea premiului întâi, desemnată în cadrul festivităţii de decernare a premiilor din data de 13.09.2012, a fost Iftichia Georgeta Stanciu, beneficiar al proiectelor derulate de Fundația JOYO.

Desenul câstigător – ales de către Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Federale Germania, domnul Andreas von Mettenheim, împreună cu Directorul general Romfilatelia, doamna Cristina Popescu dintre cele mai bune desene ale celor trei categorii de vârstă (clasele 5-8, clasele 9-12, studenți) – va deveni anul acesta imaginea unei mărci poștale care va fi ilustrată de Romfilatelia la 3 octombrie 2012.

Finaliştii au fost aleşi, în urma a trei selecţii preliminare, din peste 1500 de desene participante. Prin câștigarea premiului întai, Georgeta se va bucura nu doar de recunoașterea talentului său, ci și de un weekend pe care îl va petrece la Berlin.

Câștigarea acestui premiu de către Georgeta Stanciu constituie încă o confirmare a eforturilor pe care Fundația JOYO le depune pentru a găsi noi metode, resurse și oportunități, care să contribuie la o cât mai bună integrare a copiilor proveniți din familii cu grave dificultăți socio-economice.